Een spektakel van mezelf maken – mijn brilverhaal

Illustratie van een man die sneeuw aan het scheppen is

Ik kreeg mijn eerste bril in het vijfde leerjaar (ik ben nu 58). Om eerlijk te zijn, huilde ik, want in die tijd was het coolste beroep om astronaut te zijn en men moest toen 20/20 visie hebben om zich te kwalificeren (mijn vader vloog in WO II en had perfect zicht).

Mijn dromen werden aan diggelen geslagen, maar op de een of andere manier zette ik door.

Zoveel volgende verhalen over brillen om te vertellen:

Mijn bril verliezen in de sneeuw

Ik ben opgegroeid in Dallas, en toen we eens een grote deken van sneeuw hadden, rende ik naar buiten en speelde met mijn vrienden. Natuurlijk vloog mijn bril af en kon ik ze niet vinden in de sneeuw.

Mijn ouders lieten me wachten tot de sneeuw in twee dagen smolt om ze te vinden!

Het meisje dat me hielp met mijn contacten

Ik probeerde contactlenzen (allemaal hard toen) in mijn tienerjaren. Eén keer heb ik ze voor een concert geplaatst. Ik was een beetje “gezoemd” zoals ze zeggen, en toen er een uitkwam terwijl ik hem erin stopte, stopte ik er gewoon een reserve in.

Bij het concert had ik een raar gevoel/pijn in mijn oog. Deze schattige meid zei dat ik achterover moest gaan liggen en dat ze het zou controleren.

Bleek dat het eerste contact er niet uitkwam, en ik droeg twee contacten in één oog! Ik kreeg echter het nummer van de gal.

Lessen brillen in het leven

Op volwassen leeftijd heb ik gemerkt dat de bril meer een hulp dan een belemmering is, vooral als je bezit dat je een brildrager bent.

Hier zijn drie voorbeelden:

JE HEBT DE LOOK: Mensen gaan er nog steeds van uit dat je slim bent omdat je er “slim uitziet” met een bril.

BRIL ALS REKWISIET: Ik heb lesgegeven in spreken in het openbaar, en er zijn ZOVEEL manieren waarop een bril als rekwisiet kan worden gebruikt, van het verwijderen ervan om ergens over na te denken tot het gebruik ervan als een aanwijzer om een punt te benadrukken.

EEN VOORSPRONG OP HET HOF: Ik beoefende vechtsporten (Tae Kwon Do) en speel veel tennis. Voor beide heb ik rec specs opgedaan, en ik kan je niet vertellen hoeveel mensen zeiden dat ze zich een beetje geïntimideerd voelden de eerste keer dat ze tegen me opgingen toen ik langzaam de specificaties aantrok, alsof ik echt zaken bedoelde.

VADER EN ZOON BINDING: Mijn zoon erfde mijn gezichtsvermogen en we hadden een running joke toen hij klein was dat we onszelf onmiddellijk konden ‘verdubbelen’. We deden elk onze bril af en balanceerden ze op onze hand met de middelvinger knokkel als de neus. Ik zou dan de mijne tot zijn hoogte laten zakken en hij zou de zijne naar de mijne en Voila! brengen, vier gezichten!

Bril af en bijna uitgestoten

Nog een laatste verhaal…

Vroeger ging ik soms naar coffeeshops om te zitten lezen of na te denken over een stuk waar ik aan werkte. Soms deed ik mijn bril af als een manier om mezelf af te sluiten van de wereld (omdat het allemaal een waas werd).

Ik heb dat een keer gedaan en staarde in het niets toen een grote klodder me plotseling in de schaduw zette en schreeuwde: “Wat de bliepen soort van griezel ben je, openlijk starend naar mijn vrouw???”

Ik zette haastig mijn bril op en realiseerde me dat het punt in de verte waar ik naar staarde gevuld was door een vrouw die naar me gloeide.

Ik legde snel uit hoe ik niets zie met mijn bril af, en pas toen hij door de mijne keek, balde hij zijn vuisten en liep weg.

KLAAR OM TE WINKELEN VOOR EEN BRIL: Vind een optiekwinkel bij u in de buurt of online.