Saxofonist Arturo Tappin deelt zijn visie met AAV

saxofonist Arturo Tappin

Als je bekend bent met muziekgrootheden als Roberta Flack en Luther Vandross, ken je misschien ook saxofonist Arturo Tappin, die heeft getoerd met Flack, Vandross en vele anderen. Tappin is afkomstig van het Caribische eiland Barbados, waar zijn vader zijn grootste muzikale invloed had, en hij ging naar het gerenommeerde Berklee College of Music in Boston, Massachusetts.

All About Vision-medewerker Lauren Culpepper raakte de basis met Tappin om erachter te komen hoe hij zijn visie in zijn werk en stijl koppelt om een zoet kenmerkend geluid over de hele wereld te creƫren:

—–

AAV: Wat vond je leuk om te doen als kind? Had je problemen met je gezichtsvermogen toen je opgroeide?

Als kind dat op het eiland Barbados woonde, waren we altijd buiten aan het sporten of naar het strand gaan (jetski’s rijden was mijn favoriet). Ik zoog aan surfen… Ik heb nooit een videogame gehad en het internet was niet “uitgevonden”, dus alles wat we deden was cricket, voetbal, tafeltennis, enz. Spelen, maar mijn favoriet was hockey.

Ik had een bibliotheekpas en een keer per week boeken lezen uit de bibliotheek was een stuk gemakkelijker voor de ogen in een goed verlichte kamer dan veel later in mijn leven naar een computer of een laptop staren, wat (samen met de leeftijd) denk ik de reden is waarom ik een paar lezers verschuldigd ben.

AAV: Op Instagram, Ik heb video’s gezien van jou met een zonnebril op vliegtuigen. Ben je van nature voorzichtig met bescherming tegen UV-schade?

Ja, en ik verlies altijd mijn tinten, dus als ik ze aanhoud, houd ik ze wat langer vast.

Maar een andere reden is dat wanneer ik met mijn band reis, we een grap maken door elkaar slapend te fotograferen en hashtag #everybodysleeps. Het dragen van de tinten maakt het voor ieder van ons moeilijker om erachter te komen wie het eerst in slaap is gevallen, maar af en toe kunnen we beginnen te snurken. En dan maken we een video!

AAV: Wat betreft prestaties, hoe benader je het stylen van je outfits met je brillen zo meesterlijk?

In de loop der decennia heb ik een grote collectie saxofoons kunnen verwerven en op basis van de gelegenheid probeer ik de tinten te matchen met de sax. Vervolgens kies ik, afhankelijk van het weer en de locatie, de blazer en broek. En tot slot de hoed, riem en schoenen.

Als ik een vlinderdas draag, probeer ik ervoor te zorgen dat ze niet precies, perfect matchen met een hoofddoek, zodat ze allebei knallen. Ik koop pakken, maar probeer ze niet als een pak te dragen. Ik mix en match.

AAV: Met optredens over de hele wereld mis je nooit meer een beat. Is het makkelijker of moeilijker om saxofoon te spelen met je bril?

Als de zonnebril goed past, is het gemakkelijk. Soms doen ze dat niet en glijden ze langs mijn neus naar beneden, dus ik maak een mentale notitie om ze te repareren of ze van het podium te halen, omdat ik graag veel beweeg, en ze helpen met felle lichten.

Na een show probeer ik foto’s te maken met elke fan, en met alle camera’s die knipperen, kan het een uitdaging zijn, dus het dragen van een zonnebril in die tijd is het beste.

AAV: Toen je opgroeide in Barbados, was de kans groter dat je je zonnebril droeg dan misschien sommige van je leeftijdsgenoten toen je naar de universiteit in Boston ging?

Goede vraag. Het was zeker een gewoonte. Maar het type zonnebril dat we droegen was voor het strand en ik denk niet dat die stijl populair was in het zonnige Boston. Ha!

AAV: Als je door verschillende levensfasen bent gegaan, welk advies zou je anderen geven over het zorgen voor hun visie terwijl je hun dromen najaagt om te presteren?

Laat je ogen testen en wees niet bang voor de oogheelkunde – het is een stuk eenvoudiger dan een reiniging bij de tandarts. Stap wat meer weg van de apparaten. Ik moet zelf hetzelfde doen.

AAV: Is uw visie in de loop der jaren veranderd?

Ik moet een leesbril dragen om aanwijzingen op de achterkant van een medicijnfles te lezen, maar ik kan nog steeds muziek lezen op mijn iPad.

—–

Of je nu een wereldwijde performancekunstenaar, een aspirant-muzikant of een algemene appreciator van de kunsten bent, het is nuttig om na te denken over hoe visie een rol speelt in je dagelijks leven. Om de perfecte bril of zonnebril te vinden voor uw gezichtsvorm en prestatiestijl, begint u met het plannen van een onderzoek met uw oogarts om ervoor te zorgen dat uw brilvoorschrift up-to-date is.

OOGONDERZOEK NODIG? Zoek een oogarts bij u in de buurt en maak een afspraak.